Dirigent

Sinds augustus 2018 is Marcella van Dijk de dirigent van Koor Otia. Marcella heeft de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) in Utrecht afgerond in juni 2017. In juli 2016 en juli 2018 heeft zij deelgenomen aan de Kurt Thomas Cursus (KTC) voor koordirectie. Marcella heeft in 2003 de muziekvakopleiding aan de Schumann-academie afgerond.

Behalve van Koor Otia is Marcella ook dirigent van gemengd kamerkoor Cantagora, van vrouwenensemble Zazon en van vrouwenkoor ZIP. In het verleden heeft Marcella lange tijd pianoles gehad en als pianiste verschillende koren begeleid. Daarnaast heeft zij djembé les gehad en Afrikaanse dansles. Zangtechnisch is Marcella geschoold door verschillende zangdocenten en de laatste twee jaar door Lara Diamand.

Marcella heeft veel interesse in klassieke muziek en wereldmuziek. Naast haar werk als koordirigent heeft Marcella o.a. een muziekpraktijk aan huis. 

Bezig zijn met muziek is altijd mijn passie geweest. Muziek verbindt mensen en raakt mensen in hun hart. Het muzikaal begeleiden van koren doe ik met enthousiasme, humor en gedrevenheid”, aldus Marcella!